Blaž Bolcar

odvetnik

         
Blaž Bolcar se je po zaključenem študiju na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani zaposlil v Odvetniški pisarni Bolcar. Svoje izobraževanje je zavzeto nadaljeval na podiplomskem študiju v Veliki Britaniji, kjer se je specializiral za področje športnega prava kot član tretje generacije Top Class na CEED (Centre for Entrepreneurship and Executive Development).

Predhodno je izkušnje s področja športnega marketinškega komuniciranja nabiral v študentskih letih, in sicer v vlogi organizatorja številnih uspešnih športnih projektov, v marketinškem oddelku podjetja Elan, Košarkarskega kluba Union Olimpija, kot sodelavec v agenciji OMD in vodja marketinškega oddelka v jadranski košarkarski ligi ABA, ki je takrat nosila ime Liga NLB.

V letu 2008 je pridobil tudi naziv licenciranega košarkarskega agenta (imetnik licence FIBA) ter kasneje postal član različnih mednarodnih strokovnih združenj, kot sta SLA (Sports Lawyers Association) in IASL (International Association of Sport Law). Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani nastopa kot predavatelj v okviru Pravne klinike »Pravo v športu«.